Voetballers in Antwerpen kiezen voor een mental coach

We hebben allemaal wel eens te maken met een grote beslissing in ons leven. U gaat bepalen of u een nieuwe baan aan gaan nemen, of dat u zelfstandig verder gaat na jarenlang voor een baas gewerkt te hebben.

Ook in de professionele sport wereld hebben veel sporters met lastige beslissingen te maken. Wij denken dat het leven van een professionele voetballer maar altijd over rozen gaat, maar ook dit zijn mensen. En ook die mensen hebben grote beslissingen te maken op dit vlak.

Beslissingen voor prof. voetballers

mental coaning in voetbalGaan ze bijvoorbeeld nog een aantal jaar bijtekenen bij de club waar ze momenteel onder contract staan? Of kiezen ze liever om hun mogelijkheden bij een andere club te gaan verkennen. Allemaal erg lastige beslissingen die een invloed op het leven van de voetballer kunnen hebben.

Er zijn dan ook Mental Coach mensen die zich specialiseren in de voetbal wereld. Mensen die affiniteit met de sport hebben en voetballers helpen bij hun beslissingen. Dit kan erg prettig zijn voor een voetballer. Natuurlijk heeft hij een trainer, een vrouw en wellicht een bemiddelaar.

Externe coach kijkt met een frisse blik

Maar deze mensen hebben vaak zelf ook belang bij een bepaalde beslissing. Daarom is het helemaal niet gek voor deze groep om een mental coach in te schakelen bij het maken van dit soort beslissingen. De spelers gaan op gesprek en uiteindelijk maken ze zelf een beslissing. De coach kan helpen bij het maken van de beslissing, maar is zeker niet de gene die de beslissing neemt. De speler maakt altijd zijn eigen keuze.