Online vraag: Verliezen ingevroren maaltijden hun vitamines?

Veel mensen denk nog dat vers eten altijd beter is dan ingevroren eten, omdat ze denken dat ingevroren voedsel hun vitamines verliezen. Toch is dit ten dele waar volgens fans van Vitamines.com, een specialist in online vitamines en supplementen.

Behouden vitaminen in ingevroren groenten

Zo hebben verse producten lang niet altijd een hogere voedingswaarde. Je weet nooit hoelang de boontjes onderweg waren voordat ze bij de groenteman aankwamen en hoelang ze er al in het schap liggen. Dat probleem speelt niet bij ingevroren bonen, en omdat ze direct zijn ingevroren behouden ze hun vitaminen.

Welke vitamines krijgen Belgen het minst?

Belgen krijgen meestal te weinig vitamine D en vitamine B12 binnen. Toch vinden mensen uit België deze vitaminen dagelijks in veel producten. Denk bijvoorbeeld aan vis als echte vitamine D bron, en ingevroren vis kun je makkelijk een jaar bewaren in de vriezer zonder de vitamine D gehaltes te verliezen.

Vitamine B12

Vitamine B12 is veel in dierlijke producten te vinden en kan ook prima worden ingevroren. Foliumzuur gaat wel iets achteruit maar foliumzuur krijgen de meeste mensen sowieso wel genoeg binnen. Ook vitamine C kan zich wat makkelijker houden in het vriesvak, maar daar krijg je vaak ook wel genoeg van binnen.

Conclusie: genoeg vitamines in diepvries fruit en groente

De conclusie luidt dan ook dat invriezen lang niet altijd slecht is en vaak genoeg vitamines in ingevroren eten is te vinden en ook diepvries fruit is niet perse minder gezond dan vers fruit.

Diepvriesmaaltijd bereiden

Het beste kun je de maaltijd een dag voor bereiding uit de vriezer halen, en als second best optie langzaam opwarmen in een pan. Ook is het langzaam ontdooien in de magnetron een goede optie om vitaminen te behouden. Eet smakelijk!